SOCIAL MEDIA

Pentikin Elegiat

Lakananvaihtopäivä, tuo ihana kamala päivä. Minulla onkin kyseiseen tapahtumaan viha-rakkaussuhde: vihaan lakananvaihtoa yli kaiken, etenkin yksin se on lähes yhtä ärsyttävää kuin ikkunoiden pesu, mutta rakastan puhtaiden lakanoiden tuoksua. Mikään ei ole parempaa, kuin kömpiä illalla puhtaisiin lakanoihin.


Tällä kertaa sänkyyn pääsivätkin tämän hetken lempparilakanani, Pentikin Elegiat. Saimme ne isältäni joululahjaksi toissa jouluna ja ovat kyllä olleet erittäin laadukkaat. Saumat eivät ole menneet kieroon eikä värit ole haalistuneet lainkaan.


Haaveilen edelleen pellavalakanoista, mutta tällä hetkellä meillä ei ole tarvetta uusille petivaatteille. Joskus näköjään minäkin osaan laittaa järjen ostohoukutusten edelle.


Leppoisaa sunnuntaita!

6 kommenttia :

 1. Lakananvaihto tosiaan ON mälsää :).
  Meillä ei ole enää aikoihin (varmaan vuoteen) lakanat varsinaisesti vaihtuneet ollenkaan, vaan käytössä on koko ajan yhdet ja samat Annon pellavalakanat, jotka vaan heitän pyykkiin ja kuivausrummun kautta takaisin sänkyyn. Mankeloida (joka on mun "must") tai silitellä ei tarvi, eikä edes kannata. Kerran yritin, mutta oli turhinta puuhaa ikinä, koska ovat kumminkin sellaista luontaisesti ruttuista materiaalia, joka siliää sopivasti käytössä.
  On kyllä niin parhaat. Kuumalla viileät ja viileällä lämpimät. Kai se luonnonmateriaali jotenkin tasaa noita juttuja.

  Mutta kauniin rauhalliset on nuo Pentikit kans.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kun ei sitä kuivausrumpua ole, niin pakko vaihtaa lakanat :) Pellavista oon kuullu hyvää, mutta sekin niissä mietityttää, kun ei sitä rumpua tosiaan ole... Että pöllyääkö ilman rumpukuivausta? Mun lapsuudessa äiti aina silitti lakanat ja kotoa pois muuttaessa minäkin tein sitä hetken aikaa, kunnes tajusin, että ajan voi käyttää paremminkin :D Nukkuessahan ne kuitenkin rypistyy!

   Poista
  2. No ehkä siitä pellavasta tulee rummussa pehmeämpää, mutta ulkona niitä aion kuivatella taas kunhan kelit sen sallii, eikä enää katupöly niin paljon lentele. (Jotenkin mua hiertää siinä rummussa se, että se on tavallaan ihan turhaa energiankulutusta, mutta kun sisällä kuivatustilat just noille lakanoille ja muille isoille jutuille on rajalliset, niin tulee käytettyä).

   Silittäminen on ihan painajaista :D. Ihan sama mitä silittää, mutta se on kyllä niin puuduttavaa hommaa, että en voi muuta kuin hattua nostaa kaikille, jotka jaksaa silittää ihan kaiken mitä vähänkin voi. Ja senkin, mitä ei voi :)

   Poista
  3. Joo, meille ei ihan sen takia ole hommattu rumpua, että a) se on mun mielestä turha kapistus ja b) se kuluttaa turhaan sähköä eikä vissiin ilmainenkaan ole :)

   Ehkäpä sitä uskaltaisi sitten kokeilla pellavapussilakanoita, kun niille tulee tarvetta :) Meillä V silittää omat kauluspaitansakin (jotkut naiset kuulemma tekee sen miesten puolesta?????), koska mähän en tosiaan koskekaan silitysrautaan kuin äärimmäisessä pakkotilanteessa esim. juhlamekko tai pöytäliina kaipaa silitystä :)

   Poista
 2. Kivannäköiset nuo lakanat :). Mä en olekaan pentikiltä koskaan ostanut lakanoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään! Onhan ne hirmu hintaisia, mutta oman kokemuksen perusteella myös laadukkaita :)

   Poista

Kiitos, kun jätit muiston käynnistäsi!