keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Pehmeä bataatti-porkkanasosekeitto!

Yksi lempiruuistani on ehdottomasti bataatti-porkkanasosekeitto ja sitä tuleekin kokkailtua aivan liian harvoin. Tänään oli kuitenkin se päivä.


Bataatti-porkkanasosekeitto

1 bataatti
2 porkkanaa
1 keltasipuli tai useampi kevätsipuli 
2 valkosipulinkynttä
8 dl vettä
suolaa
chiliä
basilikaa
250g voimakasta Koskenlaskija sulatejuustoa
pekonia

Kuori ja pilko bataatti, porkkanat ja sipulit ja lisää ne kiehuvaan veteen. Mausta oman makusi mukaan. Anna kiehua kypsäksi noin puoli tuntia. Nosta kattila pois liedeltä ja soseuta. Lisää sulatejuusto nokareina ja laita kattila takaisin liedelle. Sekoittele ja anna kiehua, kunnes juusto on sulanut. Paista pannulla rapeaksi muutama pekonisiivu. Pilko pekonit pieneksi ja tarjoa keitto pekonimuruilla koristeltuna.


Pekonin keksin lisätä vasta vähän aikaa sitten ja sepä ei ollut ollenkaan huono idea.
Herkullista iltaa!

10 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta!
    Tuota voisinkin kokeilla seuraavana vapaapäivänä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvää! Ja V:kin syö tätä :) Kasvisliemikuutio voisi vielä olla hyvä lisä, mutta en ikinä muista ostaa niitä, joten tuore basilika, chili ja Nicolas Vahen parmesan-basilika suola ajoi asian vallan mainiosti.

      Poista
  2. Ihan mun suosikki myös! Rapsakan pekonin lisäksi me revitään keittoon myös paloja mozzarellasta. Nami! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos vinkistä, täytyykin tänään kokeilla tuota mozzarellaa, kun paketillinen näyttää jääkaapista löytyvän :) Tää on vaan NIIN hyvää!

      Poista
  3. Oijoi, näyttääpä herkulliselta! Täytyy kokeilla joskus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, tää on ihan parasta! Ja kannattaa kokeilla myös tuota Heidin vinkkiä mozzarellasta :)

      Poista
  4. Bataatti on niin hyvää ja sopii moneen ruokaan! Nyt tulikin näitä kuvia katsellessa nälkä!;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin totta! Me käytetään sitä monesti myös uunijuureksiin: pilkotut juurekset, päälle öljyt ja mausteet ja uuniin n. tunniksi ja loppupuolella lisään yleensä vielä fetamurua juuresten päälle. Siihen kylkeen kanaa/kalaa/lihaa, niin on ihan superhyvää :)

      Poista
  5. Hyvältä näyttää ja hyvä muistutus bataatista :) Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista

Kiitos, kun jätit muiston käynnistäsi!


Back to Top