Näin myyt vanhat huonekalusi ja sisustusesineesi kirpparilla – Myyjän Lyhyt Opas

Kun uudelleensisutaminen alkaa tulla kysymykseen, tulee eteen myös väistämättä toinenkin haaste: vanhojen esineiden myyminen eteenpäin! Eihän kukaan tarvitse kaksia huonekaluja, ja sitä paitsi, onhan vanhojen tavaroiden myyminen myös loistotapa kartuttaa uusien ostamiseen tarkoitettua kassaa. Ei siis muuta kuin tuumasta toimeen ja tavaroita kauppaamaan. Mutta, miten?

Jos olet ensikertalainen myyjä, voi tavaroiden myyminen olla hyvinkin hämmentävää touhua. Miten tavaroita oikein myydään? Missä niitä myydään? Ja kuka ihmeessä niitä oikein ostaa? Ei hätää, me saavumme jälleen kerran valkealla ratsullamme apuun ja opastamme sinut alkuun tässä lyhyessä myyjän oppaassa.

Hyödynnä nettikirppareita

Nykyajan suurin siunaus, internet, on paras kanava myös käytettyjen tavaroiden myymiseen. Netissä on nimittäin pilvin pimein palstoja ja ryhmiä, joissa käytetty tavara vaihtaa omistajaansa. Parhaat tavarat viedään käsistä hetkessä ja sille saattaa tulla jopa pitkiä jonoja. Ostajien määrä saattaa ensimmäisellä kerralla jopa yllättää. Voiko se tosiaan olla niin helppoa? Voi! Nettikirppiksillä myynnissä kannattaa kuitenkin muistaa lukaista ryhmän säännöt ja muistaa myöskin se, että tuotteesta voi tulla törkeitäkin tarjouksia – kaikkea ei kannata hyväksyä. Muista myös, että huijauksen kohteeksi on helppo joutua. Pelaa siis varman päälle, äläkä koskaan lähetä tuotetta, ennen kuin maksu on saapunut tilillesi.

Tarjoa tutuille

Jos nettikirppiksillä myyminen epäilyttää, voit yrittää kaupitella esineitä lähipiirillesi. Lähipiirille myydessä kannattaa kuitenkin varautua siihen, että usein tuotteista ei tutuilta tule pyydettyä yhtä suurta hintaa, joten lompakkosi saldo saattaa näyttää myyntiurakkasi lopulta melko tyhjää. Jos tarkoituksena on kuitenkin vain päästä tavaroista mahdollisimman nopeasti eroon, voi tutuille kaupustelu olla hyvä vaihtoehto.

Ota tarkat mitat

Ennen kuin yrität kaupata tuotetta kellekään, ota siitä tarkat mitat. Tämä simppeli toimenpide edesauttaa myyntiä jopa sataprosenttisesti – eihän kukaan voi tehdä suuria hankintoja, jos on pienikin vaara, ettei sohva mahdukaan olohuoneeseen. Tuolloin ostaja jäisi ikävään tilanteeseen, eikä monikaan ole valmis ottamaan tällaista riskiä. Siksi mahdollisimman tarkkojen mittojen ottaminen on hyvinkin suositeltavaa, ettei itsekään joudu jalkapuuhun. Mikäli mitat puuttuvat, saattaa puhelimesi nimittäin soitella tiheäänkin tahtiin – ja jokainen soittaja kysellä mittoja.

Ota selvää vuosimallista, merkistä ja mallista

Mittojen lisäksi myynti-ilmoitukseen on hyvä lisätä kaikki tuotteen tiedot mahdollisimman tarkkaan: materiaali, väri, malli, vuosimalli ja merkki. Näin ihmisille on varmasti selvää, mitä he ovat ostamassa. Jos kyseessä on harvinainen tai keräilytuote, mainitse se aina tuotekuvauksessa! Myymäsi esine saattaa olla toisen pitkään ja hartaasti etsimä aarre.