Pientä pintaremonttia

Pieni pintaremontti on paikallaan ihan joka kotiin

Joskus oma koti saattaa tuntua muuten hyvältä, mutta kaivata pientä piristystä. Se on kuin ylipitkäksi kasvanut tukka, josta tekisi mieli nipsaista muutama sentti ja laittaa tuore, terveenä kiiltävä väri päälle. Tällöin on aika ryhtyä tuumasta toimeen ja tehdä jotakin, ennen kuin on liian myöhäistä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki huonekalut täytyisi heittää roskalavalle ja pistää uudet hankintaan, ei todellakaan. Päin vastoin: paras asia mitä voi tehdä on jo olemassa olevan hyödyntäminen ja piristäminen erilaisin keinoin. Miten tämä sitten onnistuu? Meiltä löytyy vinkit joka tilanteeseen!

Valokuvatapetti vie sinut hetkessä mystiseen metsään, eksoottiseen kukkatarhaan, lumisille vuorille, trooppiselle saarelle tai New Yorkin sykkeeseen

Yksi helpoimmista (ja vähiten sitovista!) tavoista piristää tilaa hetkessä on tietenkin valokuvatapetin hankinta. Valokuvatapetti on yksinkertainen, liimattavalle paperille printattu suurikokoinen kuva, joka liimataan seinän päälle. Useinkaan valokuvatapettia ei läntätä huoneen jokaiseen seinään, vaan sitä käytetään lähinnä yhdellä tai korkeintaan kahdella seinällä antamassa kontrastia muuhun väritykseen. Tällöin koko tila saa hetkessä uuden, supertyylikkään luonteen, olematta kuitenkaan liian tunkeileva tai kiireinen.

Valokuvatapetti ikään kuin korvaa perinteiset taulut tai julisteet suuremmassa mittakaavassa ja antaa tilalle kunnon vau-efektin. Mikä parasta, valokuvatapetteja on olemassa joka makuun ja väriskaalaan: halusit sitten rauhaisaa, luonnollista tunnelmaa tai modernia suurkaupungin sykettä, valokuvatapetti vie sinut hetkessä sinne, missä haluat olla.

Pintafiksaus saa koko tilan tuntumaan freesiltä

Joskus täytyy ajatella pintaa syvemmältä, mutta toisinaan riittää ihan vain pinnallinenkin ajattelu. Nimittäin jos katsot nykyistä sisustusta uusin silmin, näet siinä potentiaalin pieneen pintafiksaukseen! Jos vaikka mummolta peritty puinen sohvapöytä ei yhtään istu sisustukseen, muttei sitä raaskisi heittää poiskaan, on pintafiksaus paras ensiapu. Osta purkki maalia, hio ja maalaa pöytä (kaverin avustuksella, jos ei itse onnistu), ja voilá, sinulla on uutuudenkarkea, omaan sisustukseesi täydellisesti sopiva pöytä!

Jos maalaus ei tunnu yhtään omalta jutulta, ovat nykyään saatavilla olevat, itsestään kiinnittyvät kalvot loistava vaihtoehtoismenetelmä maalaamiselle! Saat hetkessä aikaan juuri itsellesi sopivan pinnan helpommin kuin koskaan ennen. Kokeile vaikka!

Pelkän maalauksen lisäksi voi toki käyttää myös match-tekniikkaa ja koota eri huonekalujen palasista paremmin omaan käyttöön sopivia esineitä. Jos vaikkapa vanha vitriini joutaa lähteä, voi sen lasiovet hyödyntää uudelleen, ja rakentaa niistä tyylikäs lasinen ruokapöytä yhdessä uudelleen maalattujen ruokapöydän jalkojen kanssa. Kätevää!