Vinkkejä pienen tilan sisustamiseen

Nykyisin minimalismin aikakautena ihmiset ovat lähteneet aivan toiseen suuntaan siitä, mitä tavoiteltiin vuosikausien ajan. Siinä, missä aikaisemmin pyrittiin saamaan kooltaan mahdollisimman suuri koti ja haalittua itselle mahdollisimman paljon tavaraa, kelpaa nykyään kooltaan pienikin koti vallan mainiosti ja ylimääräisistä tavaroista puolestaan pyritään pääsemään tehokkaasti eroon niin, että itselle ei jää muuta kuin tarpeelliset. Yleistymään päin ovat myös niin sanotut minikodit, joissa saattaa olla vain yksi huone ja parvi nukkumista varten. Tällaisilla kodeilla on kokoa vain muutamia neliöitä, joten sisustuksessa saa todellakin olla minimalistinen ja kaikesta ylimääräisestä on hankkiuduttava eroon. Kuitenkin tällainen edullinen ja minimalistinen kotimalli voi olla oikein sisustettuna varsin toimiva ja edullinen ratkaisu. Poimi tästä artikkelista vinkit minikodin sisustamiseen.

Vinkit minikodin tilaystävälliseen sisustamiseen

  • Panosta mukavaan vuodesohvaan

Miksi tuhalta tilaa sohvaan sekä sänkyyn, kun ne voi ostaa myös yhdessä paketissa? Vuodesohvat ovat kätevä ja tilaystävällinen ratkaisu minikotiin. Muista panostaa äärimmäiseen mukavuuteen, sillä hyvillä yöunilla on suuri merkitys elämänlaadussa. Päivisin sohva toimii mukavana alustana vaikkapa hengailluun kavereiden kanssa ja rentoutumiseen illalla pelaten Unibet casinolla, kun taas yöllä se muuntautuu mukavaksi sängyksi.

  • Sohvapöytä toimii myös ruokapöytänä ja työpöytänä

Sohvan lähistöltä löytyy myös toinen varsin monikäyttöinen kapistus, nimittäin sohvapöytä. Tavallisesta kodista löytyy usein suuria määriä turhiakin pöytätasoja, kun vähemmälläkin pärjäisi. Sohvapöytä toimittaa hyvin esimerkiksi ruokapöydän ja työpöydän virkaa.

  • Seinään upotettu vaatekaappi säästää tilaa

Vaatekaappi on varsin suuri kapistus, mutta onneksi sen voi kätevästi upottaa myös seinään, jolloin se ei käytännössä vie tilaa ollenkaan. Tuolloin myös kaapin seinään upotettu ovi toimii kauniina sisustuselementtinä. Voit jopa koristella kaapin ovet kauniilla maalauksella tai kukilla upean sisustusefektin aikaansaamiseksi!

  • Hyvät säilytystilat keittiössä säästävät tilaa työtasoilta

Kun tilaa ei ole paljon, tulee säilytystiloille aivan uusi merkitys. Niiden avulla on nimittäin mahdollista säästää suuria määriä tilaa näkyviltä pinnoilta. Jos käytössäsi on vain pieni työtaso, on helpompi piilottaa blenderi ja leivänpaahdin kaappiin pois tieltä ja ottaa se esille vain silloin, kun niille on oikeasti tarvetta.